Kun to af de omkomne fra bådforlis er identificeret

Et tragisk bådforlis i Diskobugten har i går kostet fire mennesker livet, mens mindst een stadig savnes.To af de omkomne er nu identificeret. Det drejer sig om et jysk ægtepar i 70´erne fra Fredericia. De pårørende er ifølge Sydøstjyllands Politis oplysninger til Radioavisen underrettet om ulykken.
Skrevet af Karsten Sommer
27. august 2014 17:08

I går aftes klokken 20.21 modtog politiet i Ilulissat en kortfattet meddelelse via Aasiaat Radio, hvor en ukendt båd udsendte mayday melding i området ved den nedlagte bygd Appat, med meddelelse om at båden var ved at synke.

Politiet satte straks en redningsoperation i gang, hvor blandt andet en S61-helikopter blev sendt af sted for at afsøge området. Både og skibe deltog også i eftersøgningen.

Men det lykkedes dem ikke at finde de nødstedte.

Her til morgen ved 6-tiden lokaliserede S-61 helikopteren så fire omkomne, der blev fundet i en strandkant i området.

Det fortæller politiets chefanklager Morten Nielsen.

En båd blev sendt afsted og bjærgede de 4 omkomne, 2 kvinder og to mænd.

Kun to af dem er foreløbig identificeret. Det drejer sig om et jysk ægtepar i 70´erne fra Fredericia. De pårørende er ifølge Sydøstjyllands Politis oplysninger til Radioavisen underrettet om ulykken.

- Ægteparret havde besøgt bygden Saqqaq og havde truffet aftale med en lokal om at blive sejlet til Ilulissat, fortæller Morten Nielsen.

- Vi har endnu ikke fået identificeret de to andre, og vi leder stadig efter selve den forliste båd, og bådføreren, siger han.

Politiet frygter at også han kan være druknet.

- Vi må erkende, at han sagtens kan være tragediens femte omkomne, siger Morten Nielsen.

Vejret var dårligt i området i går aftes, med kraftig blæst, men politiet kan foreløbig kun gisne om hvad der har forårsaget forliset.

Det er åbenbart sket meget hurtigt, da ingen har opfattet hvor bådens MAYDAY-melding egentlig kom fra og hvem der afsendte den.

Redningsmandskab har hele dagen fortsat eftersøgningen, blandt andet med et Hercules-fly, og fortsætter stadig med at søge efter skibsføreren og den forliste båd, fortæller politiet her til eftermiddag.

- Vi bliver ved så længe det giver mening at søge, siger Morten Nielsen til Radioavisen..