Kommuneqarfik Sermersooq: Vores del af aftalen er overholdt

- Vi henviser kun dem, vi må til Selvstyrets lejligheder, siger direktør for Forvaltning for Velfærd Grethe Nielsen med hensyn til de psykisk syge borgeres boliger.
Skrevet af Sandra Meinecke
16. september 2014 14:44

- Det tangerer til ansvarssvigt, når kommunen (Kommuneqarfik Sermersoooq red.) vælger at anvise bundlejligheder til personer med svære psykiske lidelser, siger Naalakkersuisoq for Boliger, Siverth K. Heilmann.

Men det gør kommunen heller ikke, fastslår direktør for Forvaltning for Velfærd, Grethe Nielsen.

- Vi har en helt klar måde at gøre det her på, og hvem det er, der er målgruppen for bundlejlighederne. Og den har vi overholdt i vores regi, siger Grethe Nielsen til KNR.

LÆS OGSÅ Overblik sagen om de psykisk syge

Men i sit svar på oppositionens paragraf 37 spørgsmål om henvisninger af psykisk syge til Selvstyrets lejligheder, skriver naalakkersuisoq for boliger, Siverth K. Heilmann, at ”det er skuffende”, at kommunen vælger at anvise boliger til andre end den aftalte gruppe.

- Det går efter nogle bolig-visitationsregler, som betyder, at vi anviser de her boliger til folk, der har et fysisk handicap eller er gangbesværede. Så vi henviser ikke psykisk syge til bundlejlighederne.

- Men vi kan jo ikke garantere, at folk, der af anden årsag er henvist, på et tidspunkt går hen og få en psykisk lidelse, siger Grethe Nielsen.

LÆS OGSÅ Ombudsmanden går ind i sag om psykisk syge

Grethe Nielsen afviser også påstanden om, at kommunen ikke har reageret på henvendelser fra boligselskabet om psykisk syge borgere.  

- Det, vi gør, når vi får en underretning, er, at så reagerer vi på den og tager kontakt til den pågældende borger med de tilbud, som  kommunen kan stille. Så det er ikke rigtig, at vi ikke reagerer på de her problemstillinger og de underretninger som vi får.
 
- Og vi har i øvrigt også løbende møder med vores boligselskab, understeger Grethe Nielse.