Islandstur aflyst

Herrelandsholdet i håndbold stod foran en træningssamling i Island, men den har man nu valgt at aflyse. Der har simpelthen været for mange skader blandt landsholdsspillerne, til at turen kan have en sportslig værdi. Halvdelen af spillerne er ikke i stand til at deltage, og derfor giver det ingen mening at tage af sted.
Skrevet af Peter Troelsen
04. juli 2013 07:42

For landstræner Niels Møller har det givetvis været en streg i regningen at aflyse træningsturen til Island. Der var lagt op til en meget sjælden samling af hele landsholdet, der ellers er spredt for alle vinde i klubber i både Grønland og Danmark. Når man ved mere om, hvad fremtiden byder på, vil der blive lagt en ny plan for tiden op til forkvalifikationen til De Panamerikanske Mesterskaber i efteråret.

-Det ville ikke have haft nogen synderlig sportslig værdi at tage til Island, med de spillere der var til rådighed. Det er trods alt en forholdsvis bekostelig affære, og vi har vurderet, at vi ikke ville få det udbytte, der skulle til. Det var jo ellers meningen, at den forkvalifikation skulle have været her i Grønland, men desværre var det ikke muligt at skaffe den økonomi, der skulle til for at afholde et så stort stævne, forklarer landstræner Niels Møller til knr.gl.

I øjeblikket ser det ud til at forkvalifikationen kommer til at foregå i enten Mexico eller i Den Dominikanske Republik, men der er ikke fastsat noget tidspunkt endnu. Det forventes dog at blive til oktober, men endnu er der ikke sat hverken tid eller sted på fra Det Internationale Håndbold Forbund.

-Vi kan først rigtigt gå i gang med de nødvendige forberedelser, når der er sat tid og sted på. Vi holder os til den plan, vi har i øjeblikket, og så retter vi den til, når vi ved mere. Det er Kurt Lauritsen, der står for den kontakt, og vi har lige haft en lang snak i går om både den nære og den lidt fjernere fremtid, fortæller konkluderer Niels Møller.