Isbjørn skudt efter nærkontakt med mennesker

En hunisbjørn blev i går skudt af politiet i Kangerlussuaq, fordi den var til fare for borgere og turister i området. Sidste gang en isbjørn blev fanget i Kangerlussuaq, Søndre Strømfjord, var i slutningen af 1990erne.
Skrevet af Najaaraq Egede
07. juli 2011 09:48

(Opdateret 8.7.11 kl. 13:50)

En isbjørn blev i går nedlagt under stor bevågenhed fra turister og borgere i Kangerlussuaq.

En voksen hunbjørn blev spottet af en kvinde ved en af hytterne ved stranden ved havneområdet. Hun fortalte, at den kun var 5-10 meter væk. Hun kontaktede politiet, som kørte 12-13 kilometer ud til hytteområdet.

- Vi prøvede så at skræmme bjørnen væk, men den kom hele tiden tilbage. Vi ringede derfor til vagthavende i Nuuk og fortalte om situationen. Vedkommende gav os lov til at skyde den, da den var til fare for menneskene, fortæller Johannes Qvist Markussen, politiassistent i Kangerlussuaq.

Ifølge politiet er det en sjældenhed, at man fanger en isbjørn ved Kangerlussuaq, sidste gang det skete var i 1990erne.

- Isbjørnen var ikke tynd, men da vi åbnede isbjørnens mave, var der intet andet end tangplanter i dens mave.  Nu har vi lagt dyret i en stor frysecontainer, indtil vi har fundet ud af, hvad vi skal gøre med den, siger politiassistenten.

Politiet har nu haft kontakt med Selvstyret for at høre, hvad de skal gøre med dyret. Normalt skal en læge først undersøge isbjørnekødet for trikiner, før det kan spises. Og det er børnehaver, skoler eller alderdomshjem, der plajer at få glæde af kødet. Men i det her tilfælde har man valgt at smide kødet ud, og sende pels, hoved og kløer til Selvstyret, oplyser politiet.