Internettjenesten skal liberaliseres

Markederne for internettjenester og datatjenester liberaliseres den 1. november 2014 over hele landet. Herefter bliver det muligt for nye operatører på lige vilkår med TELE-POST at konkurrere om at tilbyde kunderne internet- og datatjenester.
15. september 2014 05:13

Naalakkersuisoq for Sundhed og Infrastruktur, Steen Lynge, glæder sig over, at det nu bliver for nye operatører, at tilbyde kunderne internet- og datatjenester.

Ifølge ham koster hver dag uden konkurrence på internettjenesterne samfundet dyrt, og giver forbrugerne færre valgmuligheder.

- Konkurrencen sikrer, at kunderne har adgang til at vælge de teletjenester, der passer bedst til deres behov. Og TELE-POST vil fortsat være forpligtet til at servicere kunder med effektive og billige teletjenester i hele Grønland, understreger Steen Lynge.

Nye operatører skal have adgang til TELE-POST's infrastruktur
TELE-POST vil således fortsat have koncession på den kablede infrastruktur i byer og bygder samt transmissionsforbindelser via radiokæde, søkabler og satellit.

Det nye er, at TELE-POST fremover skal give de nye operatører adgang til, at levere teletjenester via denne infrastruktur.

- Det er vigtigt, at vi fortsat udbygger teleinfrastrukturen i Grønland, så jeg følger derfor med stor interesse TELE-POST’s planer om at udvide søkablet nord for Nuuk, skriver Steen Lynge i en pressemeddelelse.