Internationalt gennembrud for INUPLAN

Det Nuuk-forankrede grønlandske rådgivningsfirma, INUPLAN, er ved at blive en attraktiv samarbejdspartner for de udenlandske selskaber, der opererer indenfor olie- og mineralefterforskning.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
15. december 2011 17:11

I samarbejde med en canadisk selskab har INUPLAN netop vundet en kontrakt om miljøvurdering for Mæersk Oil.

For et år siden investerede INUPLAN et millionbeløb i at oprette en ny miljøafdeling, der blev bemandet med fire medarbejdere - uden at der på forhånd var en eneste  fakturerbar opgave i udsigt.

- Det gjorde vi for at etablere nogle kompetencer, som vi forudså ville blive efterspurgt af både de internationale koncerner samt de offentlige forvaltninger og myndigheder, skriver INUPLANs direktør Kristian Lennert i en pressemeddelse.

Sammen med det canadiske selskab, Golder Association, skal INUPLAN i de kommende måneder foretage grundige miljøundersøgelser af Mæersk's planlagte 3D-seismiske undersøgelser, som er et led i Mæersks kommende efterforskningsaktiviteter ved Tasiusaq og Nuussuaq i Upernavikdistrikt.

INUPLAN og Golder Association skal blandt andet beskrive fangst- og fiskeriforholdene samt dyrelivet ved Upernavik.

- Vi betragter denne kontrakt som et stort skulderklap og anerkendelse, ikke kun for INUPLAN men for hele rådgivningsbranchen i Grønland, siger Kristian Lennert.

Han mener også, at kontrakten i høj grad vil være med til at højne niveauet og opbygge kompetencer på miljøområdet i Grønland.

INUPLAN ejes 100% af 10 lokale medarbejdere og beskæftiger cirka 30 medarbejdere.