Indsættelse af grønlandsk præst i Danmark på søndag

Søndag den 24. august klokken 14.00 indsættes den grønlandske sognepræst Oline Berthelsen i Vor Frue Kirke i Aarhus.
Skrevet af Simon Uldum -
20. august 2014 07:44

Sognepræst Oline Berthelsen, er 60 år og har været præst i Sisimiut i 14 år, tiltrådte den 1. juni 2014 en nyoprettet stilling som præst for grønlændere i Danmark. 

Oline Berthelsen får, med base fra Aarhus, til opgave, at varetage kirkelige handlinger for de grønlændere, der selv har valgt at slå sig ned i Danmark.

LÆS OGSÅ Den nye grønlandske præst ser frem til opgaven

Sidste forår måtte Juaanna Platou trække sig fra stillingen af personlige årsager, og efterfølgende opstod der skarp kritik af ansættelsesforholdene, der i første omgang ikke indbefattede flytning af indbo fra Grønland til Danmark. Men det er der i følge Oline Berthelsen nu rådet bod på:

Ser frem til sit fremtidige arbejde

- For mit vedkommende er det således, at kirkeministeren betaler for flytteomkostninger og rejsen derned og tilbage igen. Hvad bolig angår, måtte vi selv finde et sted at bo, siger hun. Og det er heldigvis allerede lykkedes Oline Berthelsen og hendes mand at finde en bolig. Så hun ser frem til sit fremtidige arbejde.

LÆS OGSÅ Nu får grønlænderne i Danmark deres nye præst

- Det som en præst skal lave, spænder jo meget vidt, alt lige fra barnedåb og konfirmationer, i det hele taget gudstjenester for grønlændere i Danmark. Det ser jeg frem til, sagde den kommende nye præst for den grønlandske menighed i Danmark, Oline Berthelsen, til KNR i marts.

Indsættelsen foretages i Vor Frue kirke i Aarhus af domprovst Poul Henning Bartholin, og der vil efter gudtjenesten være kaffe i Det Grønlandske Hus i Aarhus.