Ilulissat-elevers klage imødekommes

Et nødråb fra eleverne i 10.A på Mathias Storch Skolen i Ilulissat fører nu til, at elevernes krav bliver opfyldt.
Skrevet af Karsten Sommer
16. april 2014 16:20

Nødråbet kom efter, at de forleden fik besked på, at de under de afsluttende afgangsprøver i sprogfagene ikke ville kunne bruge deres bærbare PC'ere, sådan de ellers har været vant til det  - både i den daglige undervisning og i forbindelse med tests og terminsprøver.

Det skyldtes, at Mathias Storch Skolen er under ombygning og derfor ikke havde den nødvendige tekniske kapacitet til alle de bærbare computere.

Men dén forklaring kunne eleverne ikke acceptere og gik derfor offentligt ud med en protest mod skolemyndighedernes beslutning. Og her til eftermiddag blev deres bønner hørt.

Direktøren for Qaasuitsup Kommunias Undervisningsafdeling, Hans Eriksen, meddeler i en pressemeddelelse, at forvaltningen på baggrund elevernes klager har besluttet, at eleverne nu alligevel får mulighed for at anvende computere i prøvelokalet.

Dette er blevet muligt ved at afvikle afgangsprøverne i Piareersarfikafdelingen ”Sillit” i Ilulissat i dagene 28., 29. og 30. april, skriver forvaltningsdirektør Hans Eriksen.

Så nu kan eleverne slappe af og koncentrere sig om at forberede sig til afgangsprøverne. Og måske også samtidig glæde sig over, at det faktisk nytter at protestere, hvis man føler sig uretfærdigt behandlet.