Ilimmarfik svarer på kritik

På Ilisimatusarfiks socialrådgiveruddannelse er man klar til at formidle sin forskning og sine resultater mere bredt, hvilket er blevet efterlyst af psykolog Trudy Høy Kreutzmann.
29. august 2014 14:09

- Jeg tænker, at Trudy har ret. Jeg opfatter, det hun siger, som en invitation til, at vi kommer mere ind i kampen, forklarer Mette Sonniks, der er afdelingsleder for det der hedder Sociale Forhold på Ilisimatusarfik.

LÆS OGSÅ Psykolog: Ikke brug for flere rapporter

I disse dage er fagpersoner fra socialsektoren i hele Norden samlet i Nuuk til konference om børnemishandling og omsorgssvigt. Her møder de eksperter og politikere.

Men det har i år knebet med ny lokal grønlandsk viden på den skandinaviske konference. Sådan lød kritikken tidligere i dag fra ledende psykolog Trudy Høy Kreutzmann fra Kommune Kujalleqs PPR-organ, Misi. Som i andre vejledningssteder arbejder Kreutzmann blandt andet med at bekæmpe børnemishandling og omsorgssvigt.

- Nu er det snart på tide, at det er os selv, der tager fat på de undersøgelser og prøver at løse vores problemer selvstændigt, sagde Trudy Høy Kreutzmann til KNR.

På konferencen om børnemishandling og omsorgssvigt har hun hørt igen om de samme ældre rapporter, der bliver henvist til igen og igen. Der mangler lokal viden fra lokale fagfolk, siger hun.

Rapporter forbliver på universitetet
I den sammenhæng savner psykologen at høre mere til Ilisimatusarfiks universitetsarbejde også de studerendes rapporter. Lad os få noget ny lokal viden til at supplere professorerne fra København og Skandinavien, foreslår hun.

- Der er massevis af socialrådgiverstuderende for eksempel, som laver fine små undersøgelser hele tiden, som aldrig kommer ud fra universitetet i Nuuk, sagde Trudy Høy Kreutzmann.

På Ilisimatusarfik giver Mette Sonniks psykologen ret i, at der har manglet ny viden fra grønlandske forskere på børnekonferencen. Hun vil gerne presse mere på for, at få forskere og studerendes viden ud i Grønland.

Selvom meget af de studerendes nye viden ikke kan få mærkatet "rigtig forskning", så har det tit stor relevans for samfundet, anerkender afdelingslederen på universitetet.

- Når det så er sagt, så er vi jo herudefra meget villige til at være med til at bidrage til samfundet.