ICC udstikker kurs

Ny deklaration betyder, at ICCs fremtidige arbejde vil have fokus på miljøet, mental og fysisk sundhed, samt oprindelige folks rettigheder.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
26. juli 2014 14:50

ICC’s nye hovedbestyrelse vil blandt andet sikre, at oprindelige folks rettigheder overholdes.

Kitigaaryuit deklarationen blev ensstemmigt vedtaget  under iCC’s tolvte generalforsamling i Inuvik i Canada, som sluttede torsdag den 24. juli.

I deklarationen står det også helt klart, at ICC pålægges at arbejde for beskyttelse af naturen, som i disse år er under pres fra klimaforandringerne, og at ICC skal finde værktøjer, som kan sikre internationalt samarbejde omkring konsekvenserne for de arktiske lande.

Arktiske virksomheder skal samarbejde

Den økonomiske udvikling i de arktiske lande er også på ønskelisten. Derfor skal ICC sørge for, at selskaber som ejes af de arktiske folk i fremtiden skal samarbejde og dele deres viden mellem de arktiske lande.

Den mentale og fysiske sundhed blandt Inuit skal undersøges meget mere, hvor FN’s sundheds organisation, WHO skal spille en vigtig rolle som samarbejdspartner.

Det gøres helt klart i deklarationen, at uddannelse blandt de unge i de arktiske lande skal gøres bedre. Også sproget i de forskellige arktiske lande skal styrkes, så den i sidste ende ikke bliver glemt af de unge, som det allerede er tilfældet flere steder i de arktiske lande.