ICC-generalforsamling åbnet i Inuvik

Omkring 80 delegerede er ankommet fra Grønland, Chukotka, Canada og Alaska til Inuvik i Canadas Nordvestterritorium for at holde generalforsamling i Inuit Circumpolar Council, ICC. 
21. juli 2014 05:00
Generalforsamlingen, som afholdes hvert fjerde år, blev indledt søndag og varer frem til den 24. juli.
 
Udover de delegerede ventes omkring 600 inuit, observatører, politikere og pressefolk til den lille by, der ligger tæt på Det Arktiske Hav.
 
For de fleste har det været en lang rejse. Den grønlandske delegation, der ankom søndag, har været halvandet døgn undervejs.
 
Aqqaluk Lynge siger farvel efter 10 år
Temaet for møderne i forbindelse med selve generalforsamlingen, hvor ICC's internationale præsident, Aqqaluk Lynge, træder tilbage efter 10 år på posten, handler om fremtiden for Arktis og inuit i klimaforandringernes tegn.
 
Det officielle Grønland er repræsenteret ved formanden for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond, og Naalakkersuisoq for Familie og Justitsvæsen, Matha Lund Olsen.
 
Aleqa Hammond bliver en af de politiske hovedtalere under møderne i forbindelse med generalforsamlingen. Hun benytter samtidig opholdet i Inuvik til et møde med formanden for Arktisk Råd, den canadiske miljøminister Leona Aglukkaq.