Hverken KNAPK, GA eller Nusuka med i arbejdsgruppe

Ingen af de større organisationer kender noget til den omdiskuterede arbejdsgruppe, som Naalakkersuisut har nedsat for at bekæmpe arbejdsløsheden og som fiskerierhvervet skulle være en del af.
Skrevet af Thora H. Nielsen
29. august 2014 14:11

- Det kender vi ikke noget til. Det aner vi ikke, så jeg ved ikke, hvem de har henvendt sig til, siger direktør i KNAPK, Petrus Biilmann, til KNR.

Radioavisen har lavet en rundringning til de større organisationer i landet for at finde ud af, hvor langt arbejdsgruppen er nået med sit arbejde.

Og det viser sig, at de større organisationer ikke kender noget til arbejdsgruppen, der skulle være nedsat. De er end ikke blevet spurgt, om de vil være med i gruppen.

LÆS OGSÅ Fiskerigruppe drøftet ved forårssamling

Petrus Biilmann undrer sig over, at de ikke er inviteret med i arbejdsgruppen.

- Vi har godt nok hørt debatten i Inatsisartut tidligere på foråret, hvor det blev diskuteret, at der skulle nedsættes en arbejdsgruppe.

- Men vi har ikke på noget tidspunkt fået en henvendelse fra Naalakkersuisut. Så den omtalte arbejdsgruppe kender vi ikke noget til, fastslår KNAPK’s direktør.

Ingen effekt uden GA
Grønlands Arbejdsgiverforening, GA, har kun hørt om arbejdsgruppen i pressen, og formand Henrik Leth synes, de er oplagt at invitere med i gruppearbejdet.

- Jeg tror ikke på, at Naalakkersuisut vil få noget særligt stort udbytte, hvis de går udenom fiskeindustrien og fiskerne og, hvis de skal have det her til at virke, siger Henrik Leth.

Medlemmer af Fiskerirådet oplagt
Heller ikke NUSUKA har fået en henvendelse om arbejdsgruppen.

- Vi er ikke blevet spurgt af Naalakkersuisut, om vi vil være med i den arbejdsgruppe, der beskæftiger sig med bekæmpelse af arbejdsløsheden, hvor fiskerierhvervet også skulle være med i.

- Vi sidder ligeledes i Fiskerirådet og betragter det ellers som en selvfølge, at alle i Fiskerirådet sidder med i den omtalte arbejdsgruppe, siger formand for NUSUKA, Gerth B. Lynge.