Husspektaklerne bliver flere og flere

I Grønland var der i 2012 hele 2864 tilfælde af husspektakler. Af dem foregik 879 i landets hovedstad. Desværre er der alt for ofte børn indblandet i husspektaklerne, hvor de ser far og mor råbe af hinanden eller slå på tæven. Antallet af husspektakler er for højt, og det er uacceptabelt, at børn blandes ind i forældrenes skærmydsler.
Skrevet af Peter Troelsen
07. januar 2013 10:16

- Politiet ser gerne at disse tal nedbringes. Hvilket kun kan gøres, ved at man tænker sig om en ekstra gang, inden skænderierne sættes i gang. Vi mener, at kunne nedbringe eksempelvis efterfølgende anmeldelser om vold ved at køre ud til borgerne og medvirke til at roen genoprettes ved eventuelt at adskille parterne, fortæller Niels Nyvang fra politiet i Nuuk.

Ellers har politiet i Nuuk måttet tage var på en vinkyndig butikstyv, der havde tilegnet sig en god flaske vin til 370 kr. uden at erlægge betaling for den. Det kostede en bøde på det dobbelte af flaskens værdi.

Det er en kendt sag, at man skal være 18 år for at føre motorvogn, men det havde en 18-årig mand fra Nuuk glemt alt om, da han lod sin 15-årige kæreste køre hans bil. Det kostede pigen en bøde for at køre uden førerret, og den unge mand en bøde for at overlade vognen til kæresten.

Hotel Hans Egede, der mellem jul og nytår var udsat for indbrud, har igen først i det nye år haft besøg af ubudne gæster. Igen er det hotellets fladskærme, der har været fristende for tyveknægtene. Denne gang er der fjernet 7 fladskærme fra hotellets depotrum. Politiet beder borgerne om hjælp, og man opfordres til at henvende sig, hvis man har set noget i forbindelse med indbruddet eller bliver tilbudt billige fladskærme. Politiet i Nuuk kan kontaktes på 70 14 48.