Husspektakler og gadeuorden prægede nytåret

Der var som vanligt travlhed hos Nuuk Politi, da indbyggerne fejrede det nye års komme. Desværre var der en del, der ikke kunne finde ud af at feste uden at lave ballade og slå på tæven.
Skrevet af Peter Troelsen
02. januar 2013 09:10

Hele 14 steder var der husspektakler, der var så alvorlige, at ordensmagten måtte troppe op for at få genskabt roen. Tre gange var der voldsepisoder i Nuuk, hvor politiet måtte lægge sig imellem for at forhindre alvorligere slagsmål.

Årets sidste uge bød også på et antal butikstyverier og yderligere tre voldsanmeldelser. Det betød at året 2012 i alt kom op på det alt for høje antal af 242 episoder, hvor folk havde behov for at være voldelige overfor hinanden.

Der er ikke kommet nye oplysninger om det store indbrud hos TELE, hvor der ellers er udsat en dusør for oplysninger, der kan føre til opklaring af indbruddet. Også på Kangillinnguit Skolen har der været indbrud, og en bankboks blev forsøgt brud op. Der er endnu ikke klarhed over, hvad der mangler i forbindelse med indbruddet, men der mangler med sikkerhed et stort antal buskort.

Endeligt har Hotel Hans Egede også haft ubudne gæster i den periode, hotellet har haft lukket mellem jul og nytår. Tre fjernsyn er blevet fjernet. Et helt nyt 40 tommers Sharp-fjernsyn og to ældre 32 tommers fjernsyn er udbyttet for de ubudne gæster.