Hundemisrøgt skader Grønlands image

Når 19 udsultede slædehunde må aflives i Ilulissat, rammer det ikke kun dem, der holder af dyr. Det sætter også sine spor i turistbranchen.
25. juli 2014 03:46

- Det skader jo vores image og det, at vi passer vores dyr og dyrevelfærd. Ja, jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg synes bare, det er så grotesk.

- Det er klart, at det er uheldigt helt generelt for turisme og selvfølgelig for et af de vigtigste produkter, der er om vinteren i Grønland, siger Palle Jerimiassen, der er formand for udvalget for turisme og erhverv og Siumut- medlem af kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia.

LÆS OGSÅ Embedsdyrlæge: Ring, hvis din nabos hun lider

I Visit Greenland har de fem forskellige seværdigheder, de særligt forsøger at fremhæve for at lokke turister til Grønland.

- Fra vores perspektiv har vi jo også et markedsføringskoncept, vi kalder Big Arctic Five, hvori hundeslædeturisme er et af de fem elementer, som vi virkeligt slår hårdt på i forhold til udlandet, siger Malik Milfeldt fra Visit Greenland.

De øvrige er nordlys, is og sne, pionerånden i det grønlandske folk samt hvaler.

Udløser mailstorm og afbud

Nogle vil måske spørge, om det virkelig har nogen effekt, at 19 hunde bliver udsultet. Men det har det, fastslår han.

- Vi kan nok regne med, at der vil komme nogle reaktioner i form af e-mail, nogle af de her kampagner vi ser, når der har været sådan nogle sager.

- Det foregår typisk ved, at der bliver sendt en ordentlig masse e-mails til vores indbakke. Og der er sågar også nogle, som siger, at de annullerer deres rejse til Grønland, når de hører om sådan nogle ting her, siger Malik Milfeldt.