Hjalmar Dahl vil have styrket båndene i Arktis

Den nye hovedbestyrelse i Inuit Circumpolar Conference, ICC, konstituerede sig på konferences sidste dag i Inuvik, Canada.
25. juli 2014 10:02

Efter fire år med grønlandsk formandskab overgav Aqqaluk Lynge depechen til Okalik Eegeesiak fra Canada, mens Hjalmar Dahl og Martha Abelsen blev valgt ind i den nye bestyrelse for de næste fire år.

Ifølge Hjalmar Dahl, som overtog sædet i hovedbestyrelsen fra Carl Christian Olsen (Puju), er den deklaration, som blev godkendt og underskrevet af de delegerede under konferencen, det, de nu skal arbejde for.

- Det internationale samarbejde, som den forrige bestyrelse arbejdede for, skal fortsættes. Emner som klimaændringernes konsekvenser for arktiske lande.

LÆS OGSÅ Ny bog om Aqqaluk Lynge

- Derudover skal bestyrelsen arbejde for en bedre forbindelse mellem landene, som kan betyde bedre økonomiske fremskridt for de enkelte arktiske lande, siger Hjalmar Dahl under pressekonferencen, efter at den nye hovedbestyrelse blev valgt.

ICC vil have styrket samarbejdet mellem landenes medier, så vi fx får flere nyheder fra Inuvik, Alaska og Tjukotka. De vil også have styrket forbindelserne mellem interessegrupper som fiskernes og fangernes organisationer i de arktiske lande.

De øvrige medlemmer af hovedbestyrelsen er James Stotts, præsident for ICC Alaska, Tatiana Achirgina og Elena Kaminskaya fra Tjukotka i Rusland, Duane Smith, som er præsident for ICC Canada, og hans landsmand Herb Nakamayak.