Greenland Express i alvorlig krise

Selvom indtjeningen egentligt er udmærket, så flyder pengene ud af kassen på flyselskabet.
Foto © : Simon Uldum
28. juli 2014 08:00

- Det er hårdt, rigtig hårdt lige nu, fordi alt det, vi har tjent på charter, og de penge, vi har tjent på Sydgrønland med godt fyldte fly, er sat til lige så hurtigt eller hurtigere på grund af Denim, vores operatør, ikke kan klare opgaven.

- Det må vi så erkende, at de ikke kan, siger Gert Brask, administrerende direktør i Greenland Express.

LÆS OGSÅ Greenland Express i luften

Og netop fordi operatøren har haft vanskeligt ved at levere, har Greenland Express måttet til lommerne i en grad, så det truer virksomhedens eksistens.

- Rebookninger har vi smidt over 2,8 millioner kroner ud på, og refunderinger 1, 9 millioner, siger den desillusionerede direktør.

Penge udefra afgørende
Han gør det klart, at det er nødvendigt at finde en ny investor, så man kan få sit eget fly og besætning og slippe ud af samarbejdet med Denim Air.

Hvor længe der går, før selskabet må dreje nøglen om, hvis den nuværende situation fortsætter, er usikkert.

- Jeg tør ikke spå om det. Vi kæmper en hård kamp. Vi har brug for en, der kan hjælpe os, det har vi altså, erkender Gert Brask.

Behovet er til stede
Selvom det går rigtig skidt lige nu, så er den positive nyhed, at der er et behov og et grundlag for at drive en overskudsgivende forretning. Det mener Gert Brask i hvert fald.

- Det har vist sig, at der er behov, og at det sagtens kan hænge sammen. Vi har bare været uheldige. En forkert operatør, eller vi er uheldige.

LÆS OGSÅ Greenland Express ikke i luften endnu

- Det er et rent mareridt, men havde vi haft tre besætninger, så havde vi tjent rigtigt gode penge. Det havde vi altså. Vi har masser af opgaver helt frem til og med november, siger Gert Brask.

I forhold til dem, der har købt billetter hos Greenland Express, siger Gert Brask, at han gør, hvad han kan, men det er uvist, om operatøren kan klare det.