Grønlandsk sejr i velgørenhedskamp på Indlandsisen

Det blev til en grønlandsk sejr, da der for en yderst sjælden gangs skyld blev afviklet en fodboldkamp på Indlandsisen ved Kangerlussuaq. Et til lejligheden sammensat grønlandsk hold med bl.a. Julie Berthelsen vandt 3-2 over et old boys hold fra Hinnerup. Holdet går under navnet ”Danmarks mest velgørende old boys hold”.
Skrevet af Peter Troelsen
19. marts 2013 08:53

Det var så langt fra fodboldkampen, der var det vigtigste da det danske fodboldhold aflagde besøg i Grønland, det var alle de andre aktiviteter i forbindelse med kampen. Der blev afholdt en børnedag, hvor alle børn i alderen 5-12 år fra Qinnguata Atuarfia havde mulighed for at deltage. Børnene deltog således fredag i en fodboldskole samt fik overrakt noget af det sportsudstyr, der er øremærket Projekt StøtGrønland.

-For os er dette et fantastisk skridt på vejen til at kunne hjælpe så mange børn og unge i Grønland som muligt. Vi har siden 2009 arbejdet på at forandre verden gennem fodbold og har via samarbejder med Røde Kors, ADRA Danmark og Unicef doneret sportsudstyr til en værdi af 3.365.000 kr, 33 huse og 25.000 vacciner til børn og unge i Afrika”, siger manden bag Danmarks mest velgørende oldboyshold, Simon Schiølin.

Projekt StøtGrønland vil donere fodboldudstyr til børn i alle 4 kommuner i Grønland for en værdi af 250.000 kr. pr. kommune, svarende til fodboldudstyr for samlet set 1 million kr.

At vi nu har fået muligheden for at hjælpe børn og unge i Grønland og det endda med støtte fra selveste Julie Berthelsen, gør kun glæden ved at deltage i projektet endnu mere nærværende og relevant for truppens 30 ildsjæle og de godt 70 sponsorer, vi har med på sidelinjen i kampen om at forbedre forholdene for andre mennesker, forklarer Simon Schiølin.