Grønlands største filmfestival turnerer hele Norden rundt

Nu er programmet på plads til Greenland Eyes International Film Festival, som til efteråret skal rejse rundt til alle de nordiske lande med 40 film på plakaten.
Skrevet af Martine Lind Krebs
15. april 2014 09:37

Greenland Eyes er et initiativ, som blev startet i Berlin i 2012, hvor 18 film fra og om Grønland blev vist i biografen Arsenale. Festivalen blev en succes, og derfor besluttede arrangør Ivalo Frank, som selv er filmproducent, at føre konceptet videre.

Greenland Eyes 2014 bliver en rejsende filmfestival med start i Katuaq den 28. august, hvorefter den rejser videre til henholdsvis Danmark, Færøerne, Island, Sverige, Finland og Norge.

På programmet står omkring 40 film fra og om Grønland, nye som gamle og af forskellige genrer, lige fra spillespil til dokumentarfilm, kortfilm og musikvideoer.

Hver film ledsages af en introduktion og mulighed for at stille spørgsmål, og desuden bliver der også koncerter, fotografiudstilling og symposier på universiteter i de nordiske lande. Blandt andet skal Nive Nielsen & The Deer Children spille både i København og i Oslo i forbindelse med festivalen.

Hele programmet er dog ikke på plads endnu, og arrangørerne af Greenland Eyes er meget interesserede i at få film af enhver slags indsendt. Det kan man gøre til submit@greenlandeyes.com frem til den 15. maj.

 

Programmet

Grønland - Nuuk: Katuaq og Ilimmarfik
28. august - 3. september

Danmark - København: Det Danske Filminstitut, Nordatlantens Brygge, Københavns Universitet
18. - 24. september

Færøerne - Torshavn: Det Nordiske Hus
5.-9. oktober

Island - Reykjavik: Det Nordiske Hus
30. oktober - 4. november

Sverige - Stockholm: Bio Rio
6. -10. november

Finland - Inari: Sameparlamentet
20.-27. november

Norge - Oslo, Det Norske Filminstitut
11.-18- december