Grønlands Håndbold Forbund klar med ny bestyrelse

I den seneste tid har det ikke været for resultaterne på banen, at grønlandsk håndbold har trukket de store overskrifter. Det har desværre været i forbindelse med ballade og uenighed i bestyrelsen og nærmest hadsk stemning mellem medlemmerne af den nu tidligere bestyrelse.
Skrevet af Peter Troelsen
04. juli 2013 04:06

Fire medlemmer af bestyrelsen sagde farvel og tak og efterfølgende var både pressen og øvrige interessenter hos GHF vidne til en meget lidt saglig mailkrig mellem de tidligere bestyrelsesmedlemmer. Her blev det klar for enhver, at klubinteresser desværre kom før landsholdsinteresser. Den nye bestyrelses vigtigste opgave bliver derfor at få ro på de indre linjer.

I går var der så ekstraordinært repræsentantskabsmøde, og her blev der valgt en ny bestyrelse. Posten som formand tilfaldt Nuka Ole Berthelsen fra Kâgssagssuk efter et kampvalg mellem Berthelsen, Inga Dora Guðmundsdóttir Markussen fra K-33 og tidligere formand Boas Møller.

Bestyrelsen i GHHF ser fremover således ud:

Formand:                                Nuka Ole Berthelsen

Bestyrelsesmedlem:                Kristian Heilmann

Bestyrelsesmedlem:                Hans Lyberth

Bestyrelsesmedlem:                Lars Erik Gabrielsen

Bestyrelsesmedlem:                Gunnar Sørensen

Bestyrelsesmedlem:                Leif Løvstrøm Mathiesen

Bestyrelsesmedlem:                Susan Guðmundsdóttir Johnsen

Suppleant:                               Karen Marie Kyed Meyer

Suppleant:                               Edvard Ostermann Egede

Suppleant:                               Anders Lund Mølgaard

Det er vel stort set sidste udkald for grønlandsk håndbold, hvis man skal sikre landsholdene den position, som de indtog for et årti siden, men desværre har mistet i perioden siden. Hverken herrerne eller damerne har vist store resultater på den internationale scene i mange år, selv om talentmassen er enorm i forhold til landets størrelse og antallet af klubber.