Det grønlandske herrelandshold i håndbold er kommet godt fra start ved kvalifikationsturneringen til VM i håndbold 2025.
Det grønlandske herrelandshold i håndbold spiller i disse dage kvalifikationsturnering til VM 2025 i Mexico City. Foto © : TAAK
Skrevet af Sebastian Trosborg
07. maj 2024 15:06

Grønlands herrelandshold i håndbold er i disse dage at finde i Mexico City, hvor de kæmper om en plads til VM i håndbold 2025.

Her har holdet fået den bedst mulige start i den første kamp mod Canada. Efter en tæt første halvleg kunne Grønland gå til pause med en føring på 16-14.

I anden halvleg fortsatte de grønlandske herrer det gode spil både i angrebet og forsvaret, og kampen endte derfor med en sejr til Grønland.

- Alle på holdet, både på banen og bænken, viste en utrolig holdånd og godt holdspil. Også kampens debutanter gjorde en virkelig god figur og tog meget ansvar, skriver det grønlandske håndbold, TAAK, i en pressemeddelelse.

Sejr på 32-23

Kampen endte med en ni-måls-sejr, 32-23, til Grønland, hvor Akutaaneq Kreutzmann med fem scoringer blev holdets topscorer.

Håndboldherrernes næste kamp er tirsdag aften mod Mexico, og du kan se kampen live på KNR 2 klokken 23.00.

VM i håndbold 2025 vil foregå i januar, hvor kampene bliver spillet i Danmark, Norge og Kroatien.