GA: Trist læsning

Direktør for Grønlands Arbejdsgiverforening Brian Buus Pedersen, kalder Naalakkersuisuts finanslovsforslag for "trist læsning".
Brian Buus Pedersen Foto © : Simon Uldum/KNR
Skrevet af Thora H. Nielsen
20. august 2014 04:12

- Den illustrerer, at Grønland bliver fattigere, og det bekymrende er, at man ikke kan pege på de nødvendige reformer, der skal til for at gøre landet rigere, mener han:
 
-Vi har masser af ressourcer i Grønland, men vi bliver kun rigere ved, at lave nogle kloge beslutninger. Og det vi efterlyser, er de nødvendige reformer på en lang række områder, som vi har diskuteret i efterhånden flere år.
 
Brian Buus Pedersen mener, at der skal en vækstdagsorden i gang, i stedet for nye offentlige udgifter og politiske rivegilder om fordelingen af resterne af bloktilskuddet.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut planlægger et kæmpe underskud

Der skal skabes et ordentligt investeringsklima, og der skal fuld gang i arbejdet med, at løfte uddannelses- og kompetanceniveauet for at bemande stillingerne med lokal arbejdskraft. Den offentlige sektor trænger til en effektivisering med en bedre ledelse og tidsvarende organisationer, og flere af de offentligt producerede ydelser skal udsættes for privatkonkurrence.

På tide at få gang i reformarbejdet
Brian Buus siger samtidig, at det er på tide at tage fat på fiskerilovgivningen, for at sætte et samarbejde i gang på tværs af fiskeriets aktører og Selvstyret, for at formulere et overordnet mål for udviklingen af fiskeriet og sætte gang i reformarbejdet.
 
-Vi er kede af den stadige strøm af vilkårlige løsrevne fiskeripolitiske lovforslag. Tingene mangler sammenhæng og retning.
 
Grønlands Arbejdsgiverforening er sammen med andre parter på området, inviteret til en samtale hos Naalakkersuisut for at drøfte finanslovsforslaget.