Fortidens eksperimenter rystende

En netop offentliggjort rapport, afslører at canadiske forskere i 40´erne foretog uhyrlige eksperimenter med inuit og indianerbørn på de canadiske kostskoler. Oprindelige folks børn fik simpelthen lov til at dø af sult.
22. juli 2013 09:44

Endnu en meget trist historie er kommet frem om hvad der skete på de canadiske kostskoler hvor Inuit, indianere og métis var elever. Denne gang er historien fra 1940’erne.

Det viser sig nu, at nogle ernæringseksperter dengang mente at det ville være nyttigt at studere om nogle af eleverne var underernærede eller ej.

Dokumenter som nu er kommer frem, viser at forskerne egentligt godt kunne se at børnene, der var mellem 6 og 12 år gamle, VAR underernærede, og at det rigtige havde været at skaffe dem noget mere mad, i stedet for at underkaste dem undersøgelser.

Men man valgte at eksperimentere med inuit og indianerbørnene. Halvdelen blev fodret med appelsiner og vitaminer, mens den anden halvdel ingen ting fik .. for at se hvad der virkede bedst! Den canadiske regering sponsorerede ovenikøbet forsøgene.

I alt var 1300 børn involveret i forskningsprojektet i perioden fra 1942 til 1952, og nogle af børnene menes at være døde af sult under forsøgene.

Forskningen er netop blever afsløret i en artikel publiceret af forskeren Ian Mosby;  Og offentliggørelsen har vakt skandale her i Canada.

Shawn Atleo, Canadas øverste indianer høvding, udtaler til CTV News at han har hørt rygter om det før og at der også var eksperimenter med Tuberkulose patienter.

- Det værste, siger han, er, at selv den dag i dag lider over halvdelen af alle Inuit, indianere og metis børn af sult… de får simplethen ikke mad nok hver dag.

En anden indianerhøvding kalder historien slet og ret for et folkedrab