Foreløbig ingen makrelproduktion til lands

Der bliver ingen makrelproduktion til lands, i hvert fald ikke foreløbigt. Det slår naalakkersuisoq for fiskeri Finn Karlsen, Siumut fast i svaret til et paragraf 37 spørgsmål fra sin partifælle Anders Olsen.
26. februar 2014 05:04

Finn Karlsen gør det nemlig klart, at mens andre arter skal forarbejdes til lands, så er det anderledes med makrellen. De makreller der sidste år blev fanget i grønlandsk farvand blev hovedsageligt frosset om bord på skibet uden forarbejdning og således sendt videre ud på eksportmarkedet.

Finn Karlsen gør det også klart, at makrelfiskeriet stadig er under udvikling, og at makrellen kun har vist sig i betydelige mængder i grønlandsk farvand gennem en kortere årrække, hvilket skaber usikkerhed om, hvordan fiskeriet vil udvikle sig.

- Derudover er sæsonen for makrelfiskeriet kort, i modsætning til eksempelvis reje- og hellefiskefiskeriet, som befinder sig i grønlandsk farevand hele året, lyder det fra Finn Karlsen, der uddyber, at makrelsæsonen sidst år strækte sig fra omkring juli til september.