FN slår alarm over rekordtemperaturer i verdens have

En ny FN-rapport viser, at havtemperaturerne nåede rekordniveau i 2018.
WMO (World Meteorological Organization) understreger i rapporten, at gennemsnitstemperaturen globalt nu er en hel grad varmere, end da den industrielle revolution begyndte omkring år 1760. Arkiv
Skrevet af Mathies Hvid Toft
29. marts 2019 10:26

Samtidig viser opgørelserne, at mængden af kuldioxid i atmosfæren aldrig har været højere, skriver nyhedsbureauet AP.

FN's generalsekretær, António Guterres, kalder WMO-rapporten for "endnu en brat opvågning" for verdens regeringer og den globale industri.

- Den (rapporten, red.) beviser det, vi længe har sagt, nemlig at klimaforandringerne foregår hurtigere end vores indsats for at stoppe dem, siger han.

WMO (World Meteorological Organization) understreger i rapporten, at gennemsnitstemperaturen globalt nu er en hel grad varmere, end da den industrielle revolution begyndte omkring år 1760.

Selv om stigningen kan lyde af lidt, har den voldsomme konsekvenser for globale vejrmønstre, siger WMO's generalsekretær, Petteri Taalas.

- Vi har set langt flere vejrrelaterede katastrofer på grund af klimaforandringerne, og temperaturstigningerne har langsigtede konsekvenser for millioner af mennesker, siger han til nyhedsbureauet AFP.

Ifølge FN er 4,5 milliarder mennesker blevet direkte påvirket af ekstremt vejr siden 1998.