Flagkommentar sætter sindene i kog

En pressemeddelelse fra Partii Inuits formand Nikku Olsen har fået Sermitsiaq.AG's læsere til tasterne.
Skrevet af Martine Lind Krebs
10. april 2014 07:01

Nikku Olsen reagerede på gårsdagens flagning på halv fra en række offentlige bygninger, for at mindes den danske besættelse 9. april 1940.

- Et knæfald for danske værdier, lød det fra Partii Inuit-formanden.

- Vores mål med at opnå selvstændighed rykker længere ud i fremtiden, hvis vi hele tiden skal være nikkedukker for danske værdier. Partii Inuit er imod den tankegang, skriver Nikku Olsen, og minder om at forbindelserne mellem Grønland og Danmark blev kappet under besættelsen.

Hele 151 kommentarer er det i skrivende stund blevet til, hvor brugere blandt andet påpeger, at der også døde grønlandske sømænd under besættelsen.

Søren Thalund har brugt anledningen til at sammenligne danske og grønlandske flagdage og kommer med et konstruktivt forslag til Nikku Olsen.

Han foreslår, at Partii Inuit-formanden foreslår Danmark, at indføre den grønlandske nationaldag 21. juni og den færøske den 28. juli til rækken af officielle flagdage. Han forestiller sig grønlandske flag fra de danske busser og fra tårnet på Christiansborg på vores nationaldag.

Dagen i går var udover at være 74-året for besættelse også 73-året for aftalen mellem Danmarks gesandt i Washington, Henrik Kaufmann, og USA om forsvaret af Grønland. Det er den aftale som dannede grundlag for USA´s muligheder for at bygge militære anlæg i det, der dengang var en dansk koloni.