Fiskere i Diskobugten tilfredse med Karls Lyberths afgang

Selvom hellefiskefiskerne i Diskobugten er utrygge ved den politiske situation, er de tilfredse med den seneste udvikling, hvor Karl Lyberth har erkendt sine fejl og trukket sig tilbage fra Naalakkersuisut.
08. januar 2014 13:29

Organisationen for de kystnære fiskere og fangere har nemlig udtrykt modstand imod Karl Lyberths planer for månedskvoter, uden dog at blive hørt:

- Vi er tilfredse. Også fordi, han kan være usamarbejdsvillig. Eksempelvis lyttede han ikke til os, da han planlagde kvoterne for 2014. Vi ytrede ellers vores modstand mod månedskvoterne. Med denne taget i betragtning, så synes jeg, at det er på sin plads, at han trækker sig tilbage, også da han virker som om, at han ikke magter opgaven, siger Hans Kristian Olsen, fungerende formand for de kystnære fiskere og fangeres organisation SQAPK.

KNAPK’s lokalafdeling i Ilulissat tager også godt imod Karl Lyberths afgang som Naalakkersuisoq for Fiskeri:

- Vi er også tilfredse. For han klæber ikke til sin ministertaburet. Der var jo flere demonstrationer mod de tidligere Naalakkersuisut. Så vi er tilfredse med, at den forhenværende Naalakkersuisoq for Fiskeri erkender sine fejl og går, siger Peter Olsen, formand for den lokale fisker og fangerforening i Ilulissat. Men han finder ikke den nuværende uro i Naalakkersuisut betryggende:

- Det er selvfølgelig utrygt, at der er uro hos Naalakkersuisut i den seneste tid. Men jeg håber, at de vil rette sig og at det vil gå over, siger Peter Olsen.

Karl Lyberths kommende afløser Finn Karlsen har tidligere siddet som Naalakkersuisoq for Fiskeri.

- Finn Karlsen er erfaren. Han har tidligere været medlem af Naalakkersuisut for Fiskeri. Vi har derfor forventninger om, at det vil blive bedre med hensyn til hellefiskefiskeriet, siger Peter Olsen.

Også de kystnære fiskere og fangeres organisation har forventninger til den kommende Naalakkersuisoq:

- Vi håber også, at vi vil komme til at samarbejde med Finn Karlsen, og jeg håber, at han vil komme til Ilulissat efter han er blevet indsat som Naalakkersuisoq.