Første grønlandske grundbog om pædagogik

Perorsaanermik Ilinniarfik/Socialpædagogisk Seminarium udgiver i dag en ny bog, ”PÆDAGOGIK - EN GRUNDBOG”, der er den første grundlæggende lærebog i pædagogik nogensinde på grønlandsk.
20. august 2014 05:03

Bogen er skrevet af Søren Gytz Olesen, som er forskningsdirektør i Professionshøjskolen VIA, og som i mange år har arbejdet sammen med PI/SPS og kender indgående til grønlandske forhold.

Bogen er en oversat til grønlandsk af Abia Brandt, og er en vendebog, som læst fra den ene side er på dansk og fra den anden side er på grønlandsk.

Et værdifuldt værktøj inden for det sociale område
- VI er meget glade for at kunne præsentere den nye bog, siger Rektor Nuka Kleemann på Socialpædogogisk Seminarium i Ilulissat. Og han kalder den samtidig meget værdifuldt for alle, som arbejder inden for det sociale område, at der nu findes en grundbog i pædagogik på grønlandsk.

”Pædagogik - en grundbog” vil kunne bruges af alle også på socialrådgiveruddannelsen, sundhedsuddannelserne og læreruddannelsen, ja af alle, som arbejder med mennesker i Grønland, tilføjer Nuka Kleemann.