Dyrlæge punkterer myter om sommerfodring af hunde

Det er en myte at slædehunde kan klare sig med mindre foder om sommeren, siger embedsdyrlæge.
25. juli 2014 05:41

- Forestillingerne om, at slædehunde kan klare sig med meget lidt foder om sommeren, er forkerte og delvist skyld i, at nogle slædehundeejere underernærer hundene, nogle endda så ekstremt at hundene decideret dør af sult, som eksemplet har været flere gange i løbet af sommeren, fortæller embedsdyrlægen Sanne Eline Wennerberg.

LÆS OGSÅ Hundemisrøgt skader Grønlands image

 - Der er en idé om, at hunde ikke skal have så meget mad om sommeren, og at det faktisk også er ok kun at fodre dem tre gange om ugen, fordi de står bare og venter på at det bliver vinter, og de skal ligesom ikke bruge energi til noget, og så har man også et indtryk af, at hvis de er meget tynde, så kan de bedre håndtere varmen. Derfor vælger man også at fodre mindre.
 
Er der noget korrekt i de her ideer?
 
- Det vil jeg til hver en tid påstå, at det er der bestemt ikke. En hund som har arbejdet hele vinteren, den skal bruge energi til at restituere sig. Det kan godt være at man ikke synligt kan se, at den har nogle muskelskader, men det ved vi at de har, siger embedsdyrlægen Sanne Eline Wennerberg.

En hund som har arbejdet hele vinteren, skal bruge energi til at restituere sig

Hendes bedste råd til ejerne er at fodre slædehunde godt, også om sommeren.
 
 - Dyrlægemæssigt fagligt er det helt misforstået at fodre lidt om sommeren. Man skal selvfølgelig også fodre i forhold til, hvad ens hund laver. Den skal jo ikke nødvendigvis stå og blive fed, men den skal have godt med energi til at komme sig over vinteren, fælde sin vinterpels, og så gøre klar til en ny vinter.

LÆS OGSÅ Embedsdyrlæge: Ring, hvis din nabos hun lider

Om sommeren er der jo gode muligheder for at fange fisk og sæler, men skulle der alligevel været økonomiske problemer som gør, at man ikke kan skaffe foder til hundene, så nytter det altså ikke noget bare at lade hunden sulte forklarer dyrlægen.
 
- Er der økonomiske problemer, så må man jo få afsat sine hunde til andet steds eller få dem aflivet. At bruge økonomi for at hunde skal stå og lide, det er fuldstændigt grotesk.

LÆS OGSÅ 19 vanrøgtede hunde skudt i Ilulissat