Doris: Flere krav og penge til de arbejdsløse

De arbejdsløse skal betale deres egne regninger og aktiveres ved krav om at søge arbejde hver dag, mener Doris Jakobsen.
16. april 2014 15:32

Arbejdsmarkedsydelser er et stort debatemne på forårssamlingen i Inatsisartut, og nu blander Doris Jakobsen fra Siumut sig med nogle nye tanker.

Vi kan sagtens stille flere krav til de arbejdsløse, siger hun. Kommunerne behøver ikke betale alle regningerne, hvis de i stedet begynder at give de arbejdsløse et højere beløb at leve for hver 14 dag.

- Vi har brug for nye idéer. Det kan ikke bare blive ved med at gå på denne måde, siger hun.

Kommunerne og myndighederne skal blive bedre til at give de arbejdsløse "et spark i røven", siger Doris Jakobsen.

Hun sidder ikke i Inatsisartuts erhvervsudvalg, men føler alligevel, at det er på tide at sige sin holdning i denne sag.

I øjeblikket hjælper kommunerne de arbejdsløse borgere med betaling af en masse regninger. Men i stedet burde man skrue op for kontanthjælpen og stille nogen flere krav samtidig, siger hun.

- 500 kroner hver 14. dag er ikke nok indtægter for et menneske.

Hvis man giver flere penge, kan man også kræve, at arbejdsløse søger flere job og bruger digitale løsninger fra deres egen computer eller på biblioteket.

Folketings- og Inatsisartutmedlemmet synes, det virker som en fornuftig måde, man tjekker op på de arbejdsløse i Danmark.

- Jeg mener, at vi kan få inspiration fra andre lande som Danmark, hvor man bruger internettet til at få sit kontanthjælpsstempel.

Hun understreger, at hendes holdninger ikke nødvendigvis deles af alle i hendes eget parti eller medlemmer af de andre partier for den sags skyld.