Den femte gay-parade klar til start

For femte år i træk fejres Gay Pride i Nuuk lørdag den 14. juni - denne gang samtidig med en bogudgivelse om homoseksuelles vilkår.
06. juni 2014 05:18

Folkene bag Nuuk Gay Pride med Nuka Bisgaard i front er gået sammen med forfattteren til den nye bog, Hjalmar Dahl, og forlaget Milik for at gøre den 14. juni ekstra festlig og samtidig sætte fokus på de homoseksuelle vilkår i dagens Grønland.

Og selv om synet på homoseksuelle har ændret sig med tiden, er der stadig lang vej igen.

Hjalmar Dahl har i bogen ”... Fordi vi lever”  interviewet en række homoseksuelle og genfortalt deres ærlige og åbne, personlige livshistorier. De forankres i forfatterens grundige indblik i den politiske, juridiske og religiøse udvikling omkring homoseksuelles vilkår og rettigheder.

”... Fordi vi lever” fortæller på godt og ondt om at være homoseksuel i her i landet, skriver forlaget Milik i en pressemeddelelsse.

Den 63-årige Hjalmar Dahl er fødti Qaqortoq i Sydgrønland og har i flere år været bestyrelsesmedlem i ICC og formand for Grønlands Råd for Menneskerettigheder. Han har tidligere skrvet bogen "Aasivik - Inuit isumasioqutigiiffiat",  der udkom i 2005.