Dansk rederi er pionér i de nordlige passager

2010 var Nordic Bulk Carrier den første operatør, der benyttede Nordøstpassagen til kommerciel sejlads, og sidste år skrev de igen historie, da de sendte det første fragtskib gennem Nordvestpassagen.
Skrevet af Martine Lind Krebs
22. januar 2014 03:44

Der er mange penge at spare på de kortere ruter. Turen gennem Nordøstpassagen skærer 40 procent af rejsen fra Kina til Europa i forhold til, hvis man sejler gennem Suez-kanalen. Og Nordvestpassagen er 1000 sømil kortere end turen gennem Panamakanalen.

Sidste år sendte Nordic Bulk Carrier 5 fragtskibe gennem Nordøstpassagen og et enkelt gennem Nordvestpassagen. I 2014 regner direktør Christian Bonfils med, at det bliver til mellem 5 og 10 sejladser i Nordøstpassagen, og 2-3 i Nordvestpassagen.

Han forventer dog ikke, at trafikken gennem de isfyldte arktiske smutveje vil eksplodere.
- Den volumen, der er i øjeblikket virker meget rimelig. Det kommer nok til at stige svagt de næste år, men vi tror ikke, der kommer et boom, siger han.

Christian Bonfils ser frem til, at lovgivningen indhenter skibsfarten i Arktis:
- Vi kan godt være lidt bekymrede for at de russiske myndigheder kommer til at slække lidt for meget på kravene og dermed øger risikoen for en eventuelt uheld.

Nordic Bulk Carriers har 4 fragtskibe i den højeste isklasse 1A og er netop ved at få bygget et antal mere.