Dansk fangekor på turne i Grønland

Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel, der blev kendt i Danmark, da det i 2004 udgav en CD, kommer i maj til Grønland.
23. marts 2012 10:17

Her skal koret være med til at starte kor med de indsatte i anstalterne i Nuuk og Sismiut. I den forbindelse holdes der workshops med anstalternes indsatte og herefter fælles koncerter.

I Nuuk er der lagt op til to koncerter i henholdsvis kulturhuset Katuaq og Hans Egede Kirken. Ved koncerten i Katuaq medvirker også Nordisk Koncertkor.

I Sisimiut bliver det kulturhuset, der danner rammen om en fælles koncert med Fangekoret og de lokale indsatte.

Fangekoret har i årenes løb givet 280 koncerter rundt om i Danmark med de sange, koret selv har skrevet, og som handler om livet bag tremmer, om skyld, anger og tilgivelse.

Korets sangere har domme fra 10 år og opefter og flere af dem fortsætter i koret efter løsladelsen.

Fangekoret har i Danmark været igangsættende for et udslusningsprojekt, der kaldes ”Exit - fra indsat til værdsat" - som i dag hjælper indsatte på vej tilbage til samfundet.

Fangekoret ledes af Louise Adrian, der har fået flere priser for sit store arbejde igennem 17 år. Koret har lige modtaget retspolitisk forenings pris, Kafkatten, samtidig med premieren på en dokumentarfilmen om koret. Og Kristeligt Dagblads forlag udgiver i den kommende uge en bog om koret.

Turen her til landet finansieres af fonde samt lokale sponsorer, som Sømandshjemmene i Nuuk og Sisimiut, De Grønlandske Brugser, Air Greenland, Katuaq og Artic Umiaq Line.