Cykelgal inder indtager Grønland

Snart kommer en helt særlig gæst - på en helt særlig mission - her til Grønland. Det handler om cykling, Taleban og bekæmpelse af AIDS.
Skrevet af Rune Langhoff
27. juni 2011 14:53

En 27-årig inder ligger snart vejen forbi Grønland. Det er der ikke noget mærkeligt i. Her vil han cykle sig en tur. Det er der for så vidt heller ikke noget mærkeligt. Ligeså normalt er det efterhånden, at han ankommer fra Island.

Det usædvanlige er, at han i de seneste syv år har cyklet verden rundt - og siden 2004 er hjulet i gennem 61 lande - en rute på i alt 85.100 kilometer.

Lige nu er han i Aalborg, men snart slår ruten forbi Norge, så Island og derefter Grønland. Det skriver Nordjyske.

Men som om det ikke er nok, regner inderen, der hedder Somen Debnath, med først at være hjemme i Indien om ni år, nærmere betegnet den 27. maj 2020. Til den tid skulle han gerne have tilbagelagt 200.000 kilometer på cykel.

Undervejs på sin tur fortæller Debnath om HIV og AIDS, fordi han som ung selv manglede information om den frygtede sygdom. Samtidig samler han ind til en global landsby og et hospital for aidsofre. Han fastslår overfor Nordyske, at turen blot er hans måde at give sit bidrag til en bedre verden på.

I øvrigt er Debnath i øjeblikket på sin sjette cykel. De første fire blev slidt op, den femte blev stjålet, men så fik han en ny i Tyskland.  Den slags venlighed har dog ikke præget hele rejsen - men næsten:

- Jeg har været tilbageholdt af Taleban i Afghanistan, men generelt bliver jeg taget godt imod alle steder, jeg kommer frem.

Følg med på www.somen2020world.org