Cairn lukker og slukker – for nu

Olieselskabet sender sit udstyr ud af Grønland, men det har dog ikke opgivet det store grønlandske olieeventyr.
15. juli 2014 10:09

Cairn Energy sender lige nu sit udstyr ud af Grønland. Lastvogne transporterer store olierør, borehoveder og andre efterforskningsredskaber ned på havnen i Nuuk, så de kan blive fragtet ud landet.

Det bekræfter Cairn Energy base-manager Kenny Smith, som dog på nuværende tidspunkt ikke kan fortælle mere om, hvad der ligger bag beslutningen om at sende udstyret væk.

- Men når jeg får tilladelse fra mit kontor, vil jeg meget gerne tale om det, siger Kenny Smith til KNR.

Ingen grund til at male fanden på væggen

For ganske kort tid siden oliegiganten lukkede sit kontor i Nuuk og afskedigede sine to ansatte. Nu bliver udstyret så sendt ud, alligevel mener direktør for Nunaoil Hans Kristian Olsen ikke nødvendigvis, der er nogen grund til at male fanden på væggen.

LÆS OGSÅ Oliegigant lukker kontor i Grønland

- Det er formentligt også fordi, når de skal til at bore oppe i deres Pitu-licens, så agter de at anvende nyt udstyr. Derfor vil de formentligt afhænde det boreudstyr, de har brugt i forbindelse med boringer i 2010 og 2011, siger Hans Kristian Olsen.

Han fortæller, at der lige nu er meget stille omkring olie her i landet, og at der hverken bliver boret i år eller næste år. Det skal dog ikke ses som udtryk for, at der ikke er interesse for at efterforske i Grønland, siger han og nævner, at der stadig bliver uddelt nye licenser.

LÆS OGSÅ Cairn Energy i alvorlig krise

Så selv om der ikke er noget at glæde sig over, er der måske heller ikke nogen grund til at ærgre sig endnu.

- Jeg vil ikke sige, at det er et rent negativt signal fra Cairns side, siger Hans Kristian Olsen.

Cairn Energys corporate affairs manager, Ellie Goss, fortæller til KNR, at Cairn Energy stadig vil fortsætte arbejdet i Pitu-området, men at da der ikke sker noget i år, er det ikke nødvendigt at beholde udstyret i Grønland.