Brand i el-skab mandag aften

Omkring klokken halv ni mandag aften udbrød der brand i et el-skab i Blok 4 i Nuuk.
Mandag aften rykkede brandvæsnet ud, men ingen kom til skade, forsikrer vicebrandchefen. Foto © : Anda Hansen/ KNR
07. maj 2024 11:12

Mandag aften var både politi og brandvæsenet tilstede ved Blok 4 i Nuuk på grund af en brand.

Der var gået ild i et el-skab, fortæller vagtchef ved Grønlands Politi Annette Ostenfeldt.

Branden kom ifølge viceberedskabschef Jens Mikkelsen hurtigt under kontrol, og ingen kom til skade, forsikrer han.

- Beboerne i de omkringliggende lejligheder blev evakueret, og alle på nær en lejlighed kunne vende tilbage til deres hjem i går aftes, siger Jens Mikkelsen.

Sluk ikke selv

Beboerne blev evakueret på grund af røgudviklingen fra el-skabet, og røgen var også skyld i, at beboerne i den sidste lejlighed ikke kunne vende hjem i går.

Helt præcist hvad der forårsagede, at elkablerne brød i brand, ved brandvæsnet endnu ikke noget om. Det er Nukissiorfiits teknikere ved at undersøge.

- Jeg forstår godt, hvis det har set voldsomt ud, for når elkabler brænder, sprænger de. Så hvis der opstår brand i nogle el-skabe, skal man ikke forsøge at slukke den selv. Det skal nemlig gøres på en bestemt måde, så at tilkalde brandvæsnet og lade det være, er det rigtige at gøre, fortæller viceberedskabschefen.

I går brugte brandvæsnet en CO2 slukker og en pulverslukker til at komme branden til livs. Det samme kan man selv gøre, hvis man har en af de to ting. Men det er vigtigt, at man ikke forsøger at slukke en brand i et el-skab med vand, understreger vicebrandchefen.