Boligsikringen finansierer forældrekøb

Boligsikring betaler for forældres køb af lejligheder til deres børn, skriver AG i dagens påskeavis.
Skrevet af Jette Andersen
16. april 2014 10:17

Det sker ved, at forældre køber en lejlighed til deres studerende barn. Det betyder at den unge er berettiget til boligsikring fra det offentlige. Og ofte er det næsten hele huslejen, der bliver betalt. Det blev Atassut klar over, da en annonce fra en ejendomsmægler forklarede, hvordan boligsikring kunne betale for købet.

- Løsningen kunne være, at forældre køber en lille ejerlejlighed og lejer den ud til den unge. Økonomien i denne løsning vil kunne balancere, hvis den unge har mulighed for at få boligsikring. Boligsikringen udgør op til 5000 kroner per måned, og den unge skal selv betale et mindre beløb. Forældrene nøjes med et beskedent månedligt tilskud på omkring 300 til 500 kroner, stod der blandt andet i annoncen.

Derfor stiller Atassut sidst på måneden et forslag til Inatsisartuts forårssamling om at indføre et loft på 18.000 kroner årligt i boligsikring for en person. I dag er det årlige loft på 60.000 kroner, viser tal som Atassuts gruppeformand, Knud Kristiansen har indsamlet.

- Vi har kendt til det her længe, men har manglet eksakte tal på området. Dem har vi nu, og jeg føler mig fortrøstningsfuld i forhold til at få vedtaget beslutningsforslaget, siger Knud Kristiansen til AG.