BankNordik: Problematisk hvis Kommuneqarfik Sermersooq ikke får flere penge

BankNordik-direktør ser problemer i, at Naalakkersuisut ikke tilgodeser Kommuneqarfik Sermersooq mere økonomisk.
Skrevet af Thora H. Nielsen
16. april 2014 11:39

Kommuneqarfik Sermersooq, der med sine 2.200 ansatte er den største arbejdsgiver i Grønland, bliver tvunget til at spare, i og med at Naalakkersuisut ikke tilgodeser kommunen med så højt et beløb, som den kunne ønske sig. Og det kan blive problem, siger områdedirektør i BankNordik, Bjartur Nolsøe i et interview med Jyllandsposten.

Der er ikke er mangel på investeringsmuligheder i Grønland, mener han. Men for at få gang i hjulene, skal pengene først findes. Og med den store offentlige sektor man har i Grønland, så kan det være svært at finde pengene, og det kan blive et problem, noterer Bjartur Nolsøe.

- Hvis Kommuneqarfik Sermersooq skal lave besparelser og skære ned i medarbejderstaben, så kommer skattepengene jo til at mangle i landskassen i den anden ende, vurderer Bjartur Nolsøe i Jyllandsposten.

Han påpeger også, at når hele Selvstyret prøver at spare, så skal man ikke forvente de store investeringer inden for det offentlige.

- Grønland har brug for en investering fra udlandet, hvis de vil indløse landets potentiale. Men det kræver, at regeringen gebærder sig økonomisk fornuftigt over en længere periode, og indtil da lader investeringerne i Grønland vente på sig, siger Bjartur Nolsøe til Jyllandsposten.