Børnetalsmanden bakker op om 10. klasses elever

Det kan ikke være rigtigt, at 10. klasse på Atuarfik Mathias Stoch i Ilulissat skal stilles anderledes end deres jævnaldrende ved eksamen. Det mener børnetalsmanden.
Skrevet af Martine Lind Krebs
16. april 2014 08:47

10. A på Mathias Stoch har nemlig fået besked om, at de ikke vil kunne bruge deres bærbare computere ved eksamen i sprogfagene, selv om computeren har været et fast element i undervisningen og til prøver.

10. klasse på Mathias Storch klager over forskelsbehandling

Det forklares med de udfordringer, som er opstået på den skimmelsvampsramte Mathias Storch skole som følge af udflytning af skolenes elever.

Børnetalskvinde Aaja Chemnitz Larsen kræver nu, at der findes en løsning på de tekniske og lokalemæssige udfordringer, så 10. klasseeleverne kan gå til eksamen på samme vilkår som resten af landets 10. klasse elever.
Børnetalsmanden har tidligere på året besøgt eleverne på skolerne i Narsaq og Ilulissat, hvor eleverne er henvist til midlertidige undervisningslokaler på grund af nedlukning af deres skoler.
-De unge mener på en række områder, at deres vilkår er forringede. Jeg ser nogle udfordringer i forhold til at sikre disse elever samme vilkår for skolegangen, som andre elever – både i forhold til den generelle undervisning, og nu også specifikt i forhold til eksamen, siger Aaja Chemnitz Larsen.
Hun opfordrer til, at kommunen søger hjælp hos Departementet, hvis de ikke selv kan løse problemet og sikre, at afgangseleverne kan bruge deres computere ved eksamen.