Air Greenland i svag fremgang

Air Greenland-koncernen præsenterede tirsdag eftermiddag på sin årlige generalforsamling et overskud for 2013 på 63,2 millioner kroner før skat.
23. april 2014 05:35

Trods et fald i overskuddet på 43,6 millioner kroner blev resultat af bestyrelsen  betegnet som tilfredsstillende - trods en meget svag samlet omsætningsfremgang.

Ifølge Air Greenlands bestyrelsesformand Jens Wittrup-Willumsen blev året, der gik, også året hvor der blev gennemført det største IT-projekt i selskabets historie.

Det betød udskiftning af skift af 22 systemer for at kunne overgå til distributionssystemet Amadeus Altea. Kunden kan nu købe en sammenhængende rejse ved at kombinere billetter fra Air Greenland med billetter fra andre internationale luftfartsselskaber.

Selskabet har nedbragt enhedsomkostningerne, primært ved en bedre udnyttelse af Dash-8 flyene og gennem ombygning af selskabets Airbus 330.

Koncernens resultat er forringet med 43,6 millioner kroner før skat i forhold til 2012. I 2012 var resultatet positivt påvirket med 20,1 millioner kroner fra fortjeneste ved salg af anlægsaktiver, mens resultatet i 2013 er negativt påvirket af annulleringen af købet af to EC225 helikoptere samt implementeringsomkostninger i forbindelse med Amadeus Altea-billetsystemet.

- Air Greenland har præsteret et tilfredsstillende resultat på trods af, at hverken passager- eller chartermarkedet er vokset som forventet. Det er blandt andet opnået ved, at ledelsen og medarbejderne har haft konstant fokus på at nedbringe omkostningerne. For et år siden var forventningerne et marked i vækst, men denne er udeblevet som følge af generel økonomisk afmatning i det grønlandske samfund med mindre olie- og mineralefterforskning til følge, sagde bestyrelsesformand Jens Wittrup-Willumsen blandt andet i sin beretning.

En af selskabets storaktionærer - Selvstyret - erklærede sig på generalforsamlingen tilfreds med resultatet.

- Vi er glade for, at selskabet har leveret et godt resultat. Og vi ser frem til et fortsat godt samarbejde i det kommende år, skrev formanden for Naalakkersuisut Aleqa Hammond i en kommentar til regnskabet.

Tilfredsheden betød også genvalg af Selvstyrets for repræsentanter i bestyrelsen, nemlig formanden Jens Wittrup Willumsen og direktør Julia Pars.