439 flere arbejdsløse på et år

Der er dystre arbejdsløshedstal i det meste af landet. Men tre byer trodser udviklingen.
22. april 2014 08:38

Arbejdsløsheden er et tilbagevendende tema i øjeblikket, og desværre bekræfter nye tal fra kommunerne, at der skete en stor vækst i marts måned.

Overordnet set er antallet af arbejdsløse steget med hele 439 personer på et enkelt år. Det er tallene for marts måned, som Grønlands Statistik sammenligner.

Det er særligt i gruppen af 20-24 årige og iblandt de 45-49-årige, at arbejdsløsheden er størst.

Bag den grimme udvikling gemmer der sig heldigvis også et par lyse tal. I tre byer forholder det sig nemlig anderledes med arbejdsløsheden.

Det er i Qaqortoq, Sisimiut og Tasiilaq lykkedes at vende udviklingen, og der er faldende arbejdsløshed. I Sisimiut er der kun et lille fald, mens det er lykkes den lille by Tasiilaq at nedbringe sin arbejdsløshed med næsten hundrede personer på kun et år. I Qaqortoq er der næsten 30 færre arbejdsløse end der var i marts måned sidste år.

En række byer holder skansen, og har hverken fået særlig mange flere eller færre arbejdsløse på et år. Det er i Maniitsoq, Kangaatsiaq, Aasiaat, Upernavik og i Qaanaaq.

Tallene dækker kun over personer, der henvender sig hos kommunen for at få kontanthjælp, og dermed bliver registreret som arbejdssøgende.