10. klasse på Mathias Storch klager over forskelsbehandling

Eleverne i 10. A på Mathias Storch Skolen i Ilulissat kræver nu offentligt, at de stilles lige med landets øvrige afgangsklasser.
14. april 2014 08:38

Deres opråb kommer efter, at de lige før påskeferien fik besked på, at de under de afsluttende afgangsprøver i sprogfagene ikke ville kunne bruge deres bærbare pc'ere, sådan de ellers har været vant til det  - både i den daglige undervisning og i forbindelse med tests og terminsprøver.

Mathias Storch Skolen er under renovering og ombygning, og derfor vil skolen ikke kunne have den nødvendige tekniske kapacitet til alle de bærbare computere. Men dén forklaring er 10. A ikke tilfreds med.

Som de siger, så har man siden skolestarten sidste år vidst, at der skulle være skriftlige prøver her til foråret.

- Så det kunne man godt have taget højde for, mener eleverne.

Men indtil videre har alle klager til skolens daglige ledelse og skolebestyrelsen været forgæves. Heller ikke en henvendelse til kommunalpolitikerne har givet resultat.

- Vi elever på Mathias Storch Skolen er i forvejen ramt på alle leder og kanter og nu kommer det her oveni. Vi vil have samme muligheder som resten af landets folkeskoleelever. Hvem kan hjælpe os? lyder nødråbet fra 10. A.