Rungende nej til flytning af lufthavn

AF:  Jette Andersen
de in

Der er ingen grund til at flytte lufthavnen fra Narsarsuaq til Qaqortoq, lyder udmelingen fra trafikudvalget i Kommune Kujalleq.

En lukning af atlantlufthavnen i Narsarsuaq til fordel for en kort landingsbane i Qaqortoq, vil have store negative erhvervsmæssige konsekvenser for hele Sydgrønland, mener trafikudvalget. Det vil nemlig give dødsstødet til turismen i Sydgrønland, lyder det.

- Det er helt afgørende, at der bibeholdes en Atlantlufthavn i Sydgrønland og vi kan derfor under ingen omstændigheder acceptere, at der i fremtiden ikke er en Atlantforbindelse i regionen, siger trafikudvalget.

Udmeldingen får tilslutning fra turistbranchen.

- Uden en Atlantforbindelse vil turismen i Sydgrønland stort se uddø, siger Niels Tækker, der er turistchef i Nanortalik og medlem af trafikudvalget.

Medlemmerne af trafikudvalget er skuffede over kommissionens redegørelse og opfordrer kommunalbestyrelsen til at tage direkte kontakt til Naalakkersuisut for at drøfte, hvordan regionen og borgerne inddrages i løsningen af trafikproblemerne i Sydgrønland.

Tags